Kunst efterskole der rykker dig

Hvis du godt kan lide at være kreativ, er det helt sikkert en god ide for dig, at du vælger en kunst efterskole. Her har du mulighed for virkelig at rykke dig, når du fokuserer på kunst i et helt år. Det kan for eksempel være på Kongeådalens Efterskole i Sønderjylland. Her har du mulighed for at bruge rigtigt meget tid på kunst, når du har det som linjefag. Du kommer både til at have timer, hvor du bliver undervist af en lærer, og du får mulighed for selv at gå i værkstederne om eftermiddagen og aftenen og fortsætte dine projekter. Læs mere på: http://www.keskole.dk/undervisning/linjefag/kunst.html Sardar-e-Kabuli_High_School_in_2014

Når det kommer til kunst, er der ikke noget rigtigt og forkert. Der er derfor heller ikke noget kunst, der er finere at beskæftige sig med end andet. På Kongeådalens Efterskole bliver du udsat for en lang række forskellige typer af kunst. Det er for eksempel de klassiske discipliner som at male og tegne. Det er også happenings, body art og DIY. Der er derfor rig mulighed for at udfolde dig, lige meget hvordan du godt kan lide at være kunst. Du kommer selvfølgelig også til at lære og afprøve en masse teknikker og kunstformer, som du ikke har prøvet før. Det er med til at udfordre dig.

Tag på tur med kunst efterskole

En god måde at lære om kunst på er også, at du kommer på tur og ser andres kunst, og at du hører om deres tanker bag det ved oplæg og foredrag. På Kongeådalens Efterskole tager kunsteleverne ofte på flere ture i løbet af skoleåret. Det kan for eksempel være til nogle af de store kunstmuseer i Danmark. Det kan også være til nogle af de store kunstmuseer i udlandet, når hele efterskolen tager af sted på en udlandstur til for eksempel Paris.

Du kommer også til at høre oplæg på efterskolen af professionelle kunstnere. De fortæller om deres kunst, hvordan de kom i gang med at lave kunst, hvordan de kan leve af det, hvordan de får ideerne til deres kunst og meget andet. Det er derfor en god mulighed for dig for at få en masse inspiration og finde ud af, om livet som kunstner er noget for dig. Som regel er det hårdt rent økonomisk, men også noget der giver mange belønninger rent psykisk i forhold til at arbejde med noget, som du har passion for.